Skip to content
Arbor Noord Nederland

Diensten

Met een team van goed opgeleide boomverzorgers wordt gewerkt in opdracht van zowel overheid, bedrijfsleven als particulieren. Onze tien vakspecialisten beschikken daarbij over een uitgebreid eigen machinepark.

Onze werkzaamheden beslaan het gehele veld van het onderzoek naar het gegeven probleem tot de uiteindelijke boomverzorging.

Boomverzorging is de kernactiviteit van ons bedrijf; Arbor Noord Nederland BV is een boomspecialist. In het contact met opdrachtgevers zal er doorgaans eerst voorlichting worden gegeven over de bepaalde situatie en daarna zal er een vrijblijvend advies worden uitgebracht over de mogelijke oplossing.

De te volgen strategie – of een gefaseerde plan van aanpak – kan op die manier worden bepaald in goed overleg tussen opdrachtgever en uitvoerder. Het advies en het onderzoek voorafgaand aan de werkzaamheden zijn cruciale factoren in de boomverzorging.

Advies

Wij kunnen vrijblijvend advies uitbrengen of een plan van aanpak maken in uiteenlopende situaties, variërend van het oplossen van een probleem rond de groeiplaats van een boom tot het opstellen een plan van aanpak ingeval van aantasting door ziekten en schimmels. Bij nieuwe aanplant wordt er boomadvies gegeven ten aanzien van de keuze van boomsoorten bij de corresponderende grondsoorten.

boom-verplanten

Planten en verplanten

Het aanplanten van tuinen, parken en bossen wordt met alle ervaring van Arbor Noord Nederland BV uitgevoerd. Er wordt al vanaf het begin rekening gehouden met bijvoorbeeld lichtval, grondsoort, beheersbaarheid.

Ons groot materieel stelt ons in staat volwassen bomen te verplanten.

Bomen rooien

In sommige gevallen moeten bomen gerooid worden. Denk aan dode of zieke bomen, of situaties waar bomen plaats moeten maken voor bouwprojecten.

Ons eigen machinepark onder andere bestaande uit hoogwerkers, shovels, tractoren en versnipper combinaties stelt ons in staat in korte tijd, tegen een scherpe prijs veel bomen weg te halen

Taxatie

Taxatie van bomen brengt de waarde van een boom in kaart. Dit wordt gedaan bij schade aan bomen of voordat ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd worden.

Arbor Noord Nederland BV is lid van de ISA (International Society of Arboriculture), aangesloten bij de KPB (Kring Praktiserende Boomverzorgers) en erkend door verzekeraars. 

Onderzoek

Arbor Noord Nederland BV kan voor u een zogenaamd VTA-onderzoek (Visual Tree Assessment) verrichten, op basis waarvan een gericht vervolgonderzoek kan plaats hebben ten aanzien van onderwerpen als bemesting, zuurstofvoorziening, schimmels, waterhuishouding, grondverdichting en schade door lekkende nutsleidingen.  

Wij hebben gecertificeerde boomveiligheidsinspecteurs in dienst.

Arbor Noord Nederland

Certificering

ISA

Lid van de 'International Society of Arboriculture'

KPB

Aangesloten bij de Kring Praktiserende Boomverzorgers.

Vrijblijvend overleg?

Wil je meer weten over onze dienstverlening of vrijblijvend een specialist naar jouw project laten kijken, neem dan contact op.