Skip to content

Metasequoia planten bij Libertas Groningen

Heb jij de grote Metasequoia bomen al gezien bij de Libertas toren in Groningen? Arbor Boomverzorging heeft vrijwel volwassen bomen geplaatst. Nu valt het misschien nog niet op hoe groot ze zijn, en door de kale takken zeker nog niet hoe mooi ze gaan worden. De Metasequoia, ook wel de Chinese Watercipres genoemd, is een bladverliezende conifeer. Deze lente ga je eerst prachtig foliage zien, die in de zomer donkergroen wordt. In de herfst kleurt de Metasequoia oranje! De Metasequoia’s zijn niet de enige bomen die we geplant hebben. Lees verder.

Welke bomen hebben we bij Libertas Groningen aangeplant?

Naast de Metasequoia bomen, hebben we nog een aantal andere bomen geplant. Bekijk hieronder de plantenlijst:

  • 5 grote Metasequoia’s met plantmaat 90/100 
  • 2 Tilia’s met plantmaat 90/100 
  • 4 meerstammige Prunus Accolades met plantmaat 350/400

Wat is Tilia voor boom?

Tilia is in Nederland bekend onder de naam Linde. Linde bomen kenmerken zich door hun hoogte en dichte bladerdak. Deze bomen kunnen dus veel schaduw bieden in de zomer. Dit is ideaal voor groenvoorziening in de stedelijke omgeving en kan bijdragen aan de opwarming van steden voorkomen. 

Werk je bij de gemeente of in ruimtelijke ontwikkeling, en wil je meer weten over hoe bomen bijdragen aan stedelijke opwarming tegengaan? Neem gerust contact op.

Wat is Prunus Accolades?

Wat voor bomen zijn de Prunus Accolades? Iedereen die weleens in de JC Kapteynlaan in Groningen geweest is, kent hem, de Japanse Kers! De bloeiperiode van Japanse kers is april – mei. De hele JC Kapteynlaan kleurt dan roze! Het is een geliefde tijd bij de Groningers en een reden voor omfietsen. Ieder jaar worden er heel wat foto’s gemaakt. Dus welke boom is toepasselijker om bij de entree van de JC Kapteynlaan te planten dan de Prunus Accolades. Door voor de Japanse sierkers meerstammig gekozen te hebben, komt er een bredere, struikachtige boom met zeer veel bloemen!

Over het planten van de bomen 

De bomen zijn geplant in een compleet aangelegde groeiplaats waar veel doorwortelbare ruimte mogelijk is om de bomen de ultieme kans te geven om mooie solitaire bomen te worden. Het geheel is naderhand aangeplant met veel groenblijvende struiken en heesters! Alles is in opdracht van Gemeente Groningen gedaan en in samenwerking met Ritsema Boomkap. 

Meer weten over aanplanten van bomen, verplaatsen van volwassen bomen, boomverzorging of boomkap? Neem gerust contact op.